Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

SYKKELTURISME ER IN

10.05.05
Norske Bygdeopplevelser AS har vært på befaring i Steigen. Sist fredag testet de sin nye rute fra Bodø via Steigen og Hamarøy til Lofoten.

Med seg på sykkelturen gjennom Steigen fikk de næringssjef Jørn Seljeås. De tar denne turen for å danne seg et bilde av ruten de skal selge . Om det er tungt å sykle, hvordan overnattingsmulighetene er, hilse på driverne og sjekke om de har mat. - Det er lite man får med seg på sykkelen, så mat må kjøpes lokalt, sier daglig leder Britt Elton.

Sykkelturister legger faktisk igjen mest penger av alle reisende. Disse turene inkluderer overnatting, middag, noe på termosen og matpakke, så det er viktig å finne de rette serverings-/overnattingsstedene.

- Vi sykler alltid gjennom rutene våre og kvalitetssikrer dem på denne måten før vi legger de inn i katalogen vår, eller på nettsidene våre. Og her er det bare nydelig. Så langt har vi en fantastisk sykkelrute, og vi må skryte av Steigen kommune som stiller med næringssjefen som kjentmann. Det opplever vi ikke ofta, så det inspirerer oss til å gjøre noe ekstra med Steigen, sier de tre turoperatørene fra kanonfundamentet på Batterie Dietl mens de skuer over Vestfjorden mot Lofotveggen.

Foto: Gunnar Grytøyr
De tre som eier og driver Norsk Bygdeutvikling, daglig leder Britt Elton, Borghild Krossli og Øyvind Nordset sammen med næringssjef Jørn Seljeås på Batterie Dietl.