Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Den offentlige tannhelsetjenesten

Nordland fylkeskommune har ansvaret for den offentlige tannhelsetjenesten i fylket og tilbyr alle typer tannbehandling til barn, ungdom og voksne. Tannhelsetjenesten har ansvar for at prioriterte grupper får tilbud om tannhelsetjenester. I tillegg benytter mange voksne seg av Den offentlige tannhelsetjenesten

 

Den offentlige tannhelsetjenesten

De er også ansvarlig  for at spesialisttjenester er tilgjengelig i tilstrekkelig grad for de som oppholder seg i fylket.

 

Tannlegevakten

Tannlegevakten Bodø tilbyr akkutt tannlegetime for Bodø, Fauske, Gildeskål, Hamarøy, Lurøy, Meløy, Nesna, Rana, Rødøy, Saltdal, Sørfold, Steigen og Træna mfl. Tannlegevakt brukes ved akutt behov for tannlege utenom ordinære åpningstider, som i helger, under høytider og på helligdager.

Har du behov for øyeblikkelig hjelp utenom tannlegevaktens åpningstider, kan du forsøke å kontakte tannlegen din privat. Se mer info om tannlegers plikt til å hjelpe.

Ved store skader, utenfor vanlig åpningstid, som for eksempel at en eller flere tenner er slått ut, har forandret stilling, er slått løse eller at store deler av tannkronen er slått av, er det viktig å få behandling hos tannlege raskt.

Ta øyeblikkelig kontakt med din tannlege. Hvis du ikke får kontakt, må du ta kontakt med en annen tannlege, enten offentlig- eller privatpraktiserende tannlege.

 

Tannhelsetjenesten for barn og ungdom

Barn og ungdom, fra fødsel til og med det året de fyller 18 år, får gratis tannbehandling hos de offentlige tannklinikkene, tidligere kalt skoletannlege.

Ungdom som er 19 eller 20 år får 75% rabatt på behandling hos den offentlige tannhelsetjenesten. Rabatten gjelder til og med det året du fyller 20 år.

Kontakt

Steigen tannklinikk 
telefonnummer 41860262
Telefontid 08.00 - 11.30 og 12.00 - 14.00
Adresse:
Steigentunet 1 etasje
Øyra 5, 8283 Leinesfjord
Sist oppdatert 13. juni 2023