Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden∂
Dette er Steigen kommunes offentlige nettsted. For å komme til Lev I Steigen, besøk www.levisteigen.no
Nina C U Lunde - 2020-01-27 15-25-37 - Helnessund3 (2)

Næringslivstiltak og hjelpetelefon for næringsliv i koronakrisen

I Steigen er det for tiden en krevende situasjon for enkelte næringsaktører.

Gjennom næringsnettverket i alle Salten kommunene jobbes det i disse dager med synliggjøring av tiltak og kartlegging av hvordan disse treffer det lokale næringslivet. 

Er du en av dem som strever med å få oversikt over alle kompensasjonsordninger og søkbare tiltak for næringsdrivende? Nå kan du enkelt få hjelp til å skaffe deg oversikt over alle tiltakene. Ring hjelpetelefonen for bedrifter!
 
Rundt baalet

Våre småbedrifter og korona-kondis 27.03.20

Kjære Steigværinger

Nok en uke med en helt ny og ganske annerledes hverdag har gått. I Steigen er status inn mot helgen at vi fremdeles kun har ett påvist smittetilfelle i kommunen. Denne personen er nå friskmeldt, og det er per i dag ingen mistanke om flere smittede. Situasjonen er oversiktlig.

IMG_6121 (2)

Første tilfelle av Coronasmitte i Steigen

Kjære Steigværinger.

 I dag er første tilfelle av Coronasmitte oppdaget i Steigen. Det var i grunn bare et spørsmål om tid - så jeg oppfordrer nå alle til å holde hodet kaldt og hjertet varmt ❤️

K_03_2x1

Anmoder folk om ikke å reise til Bodø og resten av Salten

Bodø og de ni øvrige kommunene i Salten anmoder folk utenfor Nord-Norge om ikke å reise til Bodø dersom det ikke er helt nødvendig – i den situasjonen som er nå. Folk i nord bør heller ikke reise tur/retur Oslo.


Inngang til Steigen

Steigen - gjør klar for coronadugnad

Kjære Steigværinger

Siden i går kveld er det innført strenge nasjonale retningslinjer som skal bidra til å begrense spredningen av Koronaviruset. Beslutningen var riktig, og en nasjonal dugnad med tilsvarende sterke begrensninger synes å ha hatt positiv effekt i andre land som har vært rammet.

Vi er i den heldige situasjonen i Steigen at vi per i dag har ingen med mistanke om smitte, og heller ingen med påvist smitte. Vi bor spredt og har lite tettpakkede kollektivtilbud eller kjøpesentre hvor vi samles mange tett på et sted. Vi kan dessuten fylle tiden vår med mange flotte naturopplevelser uten trengsel. Det gir oss et svært godt utgangspunkt for et godt smittevern og å kunne kontrollere spredningen i vår kommune.

Men det betyr også at vi må planlegge for denne ekstraordinære situasjonen for en lengre periode. Vi må regne med at smitten kommer til oss også på et eller annet tidspunkt. Det er derfor viktig å innstille seg på at denne situasjonen KAN vare en stund, og at vi ikke mister fokus i denne perioden – nemlig å hindre smitte mellom folk.

Dagens møter i kriseledelsen i kommunen og med fylkesmannen har følgende fellesbudskap som det er viktig at hver og en av oss etterstreber å etterfølge:

- Reduser smitterisiko ved god håndhygiene, og hold avstand til hverandre (minst 1 meter). Unngå steder der mange samles, eller å arrangere samlinger.

- Hvis du sitter i karantene – gjør det du kan for å følge gjeldende regler. Lær deg forskjellen mellom karantene og hjemmeisolasjon.

 https://www.fhi.no/…/rad-til-personer-som-er-i-hjemmekaran…/

- Til deg fra andre kommuner som har hytte i Steigen og vurderer å tilbringe karantene tiden din på hytta. Vi er normalt glade for besøk, men husk at vårt helsevesen er dimensjonert for å håndtere våre 2600 innbyggere, ikke mange flere. Derfor bør du være utenfor risikogruppen for smitte dersom du skal oppholde deg lengre tid her.


De ansatte i kommunen (og næringslivet vårt) gjør en kjempeinnsats for å bidra til denne dugnaden – og har fullt fokus på forebyggende tiltak. Det er veldig bra.
Alle pasienter og/eller pårørende på Steigentunet, samt brukere i hjemmetjenesten blir kontaktet i dag kontakten av ansatte i helse og omsorg for direkte informasjon.


Kommunen har laget en egen temaside om Corona på sine hjemmesider, som oppdateres kl 15 hver ukedag. Jeg anbefaler alle om å holde seg oppdatert på informasjon som legges ut her https://www.steigen.kommune.no/corona-steigen.525107.no.html

Vi må bryte smittekjeden og iverksette tiltak som bidrar til dette. Det er vårt oppdrag – det skal vi klare!