Det er registrert 3 tilfeller av Covid 19 i Steigen kommune. Det er samme antall smittetilfeller som tidligere informert om i dag.

Det arbeides aktivt i kommunen med smittesporing og testing. Alle som kan ha vært utsatt for smitte blir testet.

Kriseledelsen i Steigen har daglige møter og følger situasjonen nøye for å vurdere eventuelle nye tiltak som må settes inn.

Steigen kommune har i dag hatt møte med statsforvalteren, FHI, Nordlandsykehuset og de andre Salten-kommunene om regional informasjonsutveksling. Partene vil møtes ukentlig i ukene frem til påske.

Vi registrerer at mange innbyggere er flinke og tar nødvendige forhåndsregler for å unngå smitte. Det påpekes likevel at alle må passe på og være forsiktig. Unngå sosial kontakt og vær nøye med egen håndhygiene.

Et godt tiltak den enkelte kan gjøre, er å vurdere nøye tidspunkt for når man handler i butikker og andre utsalgssteder, spesielt når vi nå går mot helg. Vi kan på den måten unngå store mengder folk samlet på et sted til samme tid, og dermed hindre smittespredning.

Vi oppfordrer å bruke munnbind på steder hvor flere mennesker samles, spesielt på mindre steder der det kan være vanskelig å holde avstand. Anbefaling om munnbind gjelder også ved kollektivtransport.

Unngå unødvendige reiser, og dersom du reiser mellom kommuner, forholder du deg til kommunen med de strengeste reglene.

Dersom du blir syk skal du holde deg hjemme. Har du symptomer, ta kontakt på telefon, 757 84 860 på dagtid eller 116117, så vil du få beskjed om hva du skal gjøre.

Vi minner også om smitte- og karantenetelefon, 469 38 460, som er tilgjengelig på dagtid, til og med neste uke, mellom kl 08:00-10:00 og 12:00-15:00.

Kriseledelsen i Steigen kommune oppfordrer igjen alle om å følge nasjonale smittevernregler; hold god avstand, vask hendene og hold deg hjemme hvis du blir syk.