Smittesituasjonen og vaksinering
Steigen kommune har ingen registrerte smittetilfeller av Covid19.

Det er gjennomført 566 vaksinasjoner av 1. dose og 200 vaksinasjoner 2. dose. Vi er nå kommet halvveis i vaksineringen av gruppe 4 i Steigen; personer i alderen 18-65 år med underliggende sykdommer og personer i alderen 65-74 år.
 
Myndighetene startet i dag på første trinn av sin gjenåpningsplan
Det gjennomføres noen lettelser i tiltakene for hele landet, foruten de steder med høyt smittetrykk. Steigen kommune vil med dagens situasjon i vår kommune følge de nasjonale retningslinjene

Avstandsregelen
Frem til i dag har det vært en anbefaling om minst 2 meter avstand til andre. Nå er det tilbake til 1 meters-regelen. Det anbefales at man fortsatt bruker munnbind dersom man oppholder seg på steder der det er vanskelig å holde minst 1 meter avstand til andre.

Trening for voksne
Voksne kan drive organisert aktivitet innendørs i grupper på inntil 10 personer, og utendørs inntil 20 personer så lenge man kan holde minst 1 meters avstand til hverandre. 

Møte med saksbehandlere i kommunen
Det er fortsatt nasjonale anbefalinger om bruk av hjemmekontor der det er mulig. Det anbefales derfor at de som har behov for møte med saksbehandler i kommunen, tar kontakt på telefon 75778800 eller e-post, postmottak@steigen.kommune.no for nærmere avtale.

Besøk på Steigentunet sykehjem 2. etasje

Besøk i omsorgsboligene på Steigentunet 3. etasje og Toppen eldresenter


Hilsen til befolkningen
Ordfører uttrykker stor glede og takk til befolkningen for at vi så langt kan se å ha klart å holde nede smitten gjennom påsken, og at antall vaksinerte i kommunen er stadig økende. Det er samtidig viktig å påpeke at vi fortsatt har et godt stykke igjen før vi har full kontroll på pandemien og kan åpne opp samfunnet som normalt, men vi er på god vei. 
Så fortsatt gjelder anbefalingene om å være nøye med håndhygiene, hold avstand til andre og test deg dersom du blir syk. Dersom du opplever symptomer, hold deg hjemme og kontakt legesenteret på tlf 75784860 eller legevakt 116117.

Henstilling til alle om å bruke helgen til å være ute i deilig luft og vårsola som har meldt sin ankomst.
God helg ønskes til dere alle.