Steigen er helt smittefri.
 
Steigen kommune kan komme med gode nyheter om at det lokale utbruddet nå er nedkjempet. Vi har altså ingen nye smittede, ingen personer i isolasjon og ingen personer i karantene knyttet til dette utbruddet.
 
Steigen kommune har en person i karantene knyttet til et annet smitteutbrudd. Personen er testet og vi vil få svaret i løpet av helgen.
 
"På vegne av hele Steigen har jeg lyst til å takke alle som har stått på for å få kjempet ned smitten. Både helsepersonell som har gjort en utrolig innsats, men også alle innbyggerne i Steigen. Alle Steigværingene omstilte seg veldig raskt da smitten kom, og dette har bidratt til at vi nå kan erklære oss smittefri", sier en stolt ordfører, Aase Refsnes. 


Men faren er dessverre ikke over. 

Dessverre er faren for et nytt smitteutbrudd ikke over, ettersom vi har mye smitte i regionen. Utbruddet vi nylig har hatt viser både hvor lett Covid-19 viruset sprer seg og hvor sårbare vi er. Det er derfor særlig viktig at vi fortsetter innsatsen vår og ikke slapper for mye av med de viktige smitteverntiltakene, og begrensning av nærkontakter og mobilitet. 
 

Påskeferien. 

Det nærmer seg påskeferie for mange og det har det vært mye debatt om. Regjeringen har i løpet av uken presisert påskerådene – som nå er ganske så klare.

Jeg håper alle som vurderer å reise i påskeferien, enten fra eller til Steigen, leser regjeringens råd nøye, og følger de anbefaleringer der. 

Det er mange som er bekymret for påsken. Steigen kommune deltok derfor fredag på et møte med Statsforvalteren i Nordland med alle kommunene i Nordland. Det er viktig at vi ikke har forskjellige regler og anbefaleringer, og vil så snart som mulig eventuelt konkretisere påskerådene for Salten og Nordland.