Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Kongelig besøk i Steigen

03.09.14


Kronprinsparets fylkestur i Nordland 9. – 11. september 2014

Steigen får besøk og vi tar imot Kronprinsparet tirsdag 9.september. Slottet vil besøke 5 kommuner i Nordland og den første kommunen de kommer til er Steigen.
Dette vil bli et møte mellom Steigværingen og Slottet. Alle våre barn og unge, Steigens Glade Musikanter, Steigenkoret, og mange flere er klar til å ta imot Slottet, fylkesmann og media denne morgenen. Vi ønsker alle hjertelig velkommen til Leinesfjord der vi lager barnetog, velkomst med Ordfører, og tale fra Slottet.

Båtkonvoi
De som ønsker å møte Kongeskipet, er velkommen til å delta i båtkonvoi fra Helnessund til Leinesfjord.
Kongeskipet vil gå innaskjærs og vi oppfordrer alle de som har mulighet til å delta.

En festdag i Steigen
Siste offisielle besøk hadde Steigen i 1978, da Kong Olav åpnet brua mellom Engeløya og fastlandet. I dag er en ny generasjon klar til å ta i mot Kronprinsparet.
Steigen inviterer derfor til en festdag. Vi ønsker å ta imot gjestene våre med flagg over hele kommunen og vi kan finne frem festklærne.

Alle er hjertelig velkommen til Leinesfjord.
Barnetoget går fra campingplassen til Allhuset. Ute får vi velkomst fra Steigen kommune ved Asle Schrøder og Steigenkoret. Videre tale fra Slottet, og Ja, vi elsker.

Hjertelig velkommen til Leinesfjord sentrum. Vi møter kronprinsparet Tirsdag kl. 09.00 – 10.00. Kronprinsparet vil etter dette møte skole, næringer og organisasjoner  i Allhuset, der de får et innblikk i «Hva lever vi for, hva lever vi av i Steigen.»

Videre vil Allhuset ha sin åpningsdag, med matservering, omvisning og ulike aktiviteter hele dagen. Vi viser til tidligere og kommende pressemeldinger om arrangementet. Kronprinsparet vil senere møte 6.-7. årstrinn i fjæra, om temaet maritim forsøpling og barn og unges naturforvaltning. Videre går turen til Lefspia.

Viktig melding
Riksvei 835 i Leinesfjord sentrum vil vær stengt i perioden 09.00 – 09.40.  Vi ber publikum om å komme i god tid. Samtidig gjør vi alle oppmerksom på at vi har alle våre barn samlet langs veien og ber om at kjørende reduserer farten i for og etterkant.

Program for Kronprinsparets besøk.pdf

VELKOMMEN TIL LEINESFJORD DENNE DAGEN!!