Det er nå registrert smittetilfeller av Covid19 i Hamarøy kommune. Det betyr at innbyggerne og besøkende i Steigen må være aktsom og ta nødvendige forholdsregler for å bidra til å hindre ytterligere smittespredning. Det forekommer naturlig kontakt mellom folk i Nord-Salten på grunn av arbeid, familietilknytning eller via bekjentskap som gjør at smitte fort kan spre seg veldig raskt til vår kommune.

Kriseledelsen i Steigen kommune har kommet til følgende viktige forebyggende tiltak for å hindre smittespredning:

  • Steigen legesenter har innført strengere krav til beskyttelse av eget personell, og besøkende på legekontoret vil nå møte personell med fullt smittevernutstyr.
  • Reduser antall nærkontakter og vær ekstra på vakt i forhold til situasjoner som kan medføre smittespredning.
  • Det oppfordres å unngå unødvendig reiser mellom kommuner Steigen og Hamarøy. Har du vært i nærkontakt med personer som bor eller for tiden er i Hamarøy, vær påpasselig og følg med om du utvikler symptomer.
  • Dersom du får symptomer på Covid 19, test deg ved å ta kontakt med Steigen legesenter. Det er åpnet for daglig testing i Steigen, tlf legesenteret 75784860 eller legevakten 116 117.

For Steigentunet er det innført nye besøksregler:

  • Det kan maksimalt være 3 faste personer som kan være besøkende til hver beboer på Steigentunet. Det kan maksimalt være ett besøk pr dag av en av disse faste besøkspersonene.

Steigen og Hamarøy kommune har et godt samarbeid for å hjelpe hverandre i denne oppståtte situasjonen med økende smitte. Vi i Steigen kommune strekker oss langt for å hjelpe til i denne situasjonen på en sikker og forsvarlig måte. Vi takker også Hamarøy for den gode jobben de utfører for å spore opp og hindre smittespredning. La oss alle bidra til å hindre ytterligere smittespredning ved å følge de anbefalte tiltakene ovenfor og generelle smittevernråd: Hold avstand, vask hendene, test deg dersom du har symptomer.