Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

ÅRBOKA ER KOMMET

13.12.05
Årbok for Steigen 2005 er i handelen nå, både på de tradisjonelle utsalgsstedene og på tur til de mange abonnentene som får den i posten. I tillegg kan den bestilles på historielagets hjemmeside.

Boka er bygd på samme lest som de foregående, men bildekavalkaden er ikke fullt så lang som i de siste bøkene. Artiklene er noe preget av sommerens aktiviteter i sagaspilluka med en lang artikkel om lagmannens rolle i kommunen som det beste eksemplet. Også i år er det Hugo Aasjord som har illustrert mange av artiklene, det er gamle bilder og artikler om krigsminner fra Helnessund, om Steigen Bygdetun og om Sigurd Hopen.

- Jeg tror vi har god spredning både geografisk, bilde- og stoffmessig. Noe jubileumsbok er det imidlertid ikke, selv om dette er bok nr. 30. Det har med stofftilgang, økonomi og tid å gjøre. Vi har jo gitt ut en bok tidligere i år, Sigurd Ranesons Prosess som handler om vikinghøvdingen fra Steig som kom i krangel med kongen og rettsprosessen rundt dette. Allikevel synes jeg historielaget bør være stolte av å ha gitt ut årbok i 30 år, det er ikke mange lag som har gjort det, sier redaktør Inge Albriktsen som er fornøyd med resultatet.