Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

TV-AKSJONEN 2005 - DRØMMEFANGER

28.09.05
Årets aksjon er tildelt FOKUS - Forum for Kvinner og Utviklingsspørsmål, og går av stabelen søndag 23. oktober 2005.




Årets aksjon går av stabelen søndag 23. oktober. Aksjonen har fått navnet Drømmefanger. Det er FOKUS "Forum for Kvinner og Utviklingsspørsmål" som er tildelt årets aksjon. FOKUS er en bred sammenslutning av 64 kvinneorganisasjoner i Norge. Disse organisasjonene forenes i arbeide for en verden uten vold mot kvinner. Sammen arbeider de for at den enkelte kvinne skal kunne våkne opp hver morgen til en hverdag uten vold, og at kvinner verden over skal få mulighet til å skape et godt liv for seg og sine.

I verden i dag blir hver tredje kvinne utsatt for mishandling, seksuelle overgrep eller andre former for vold i løpet av sin levetid.. Verdensbanken har uttalt at vold mot kvinner er så utbredt at det utgjør et globalt helsproblem på nivå med kreft og aids. Gjennom årets TV-aksjon får det norske folk anledning til å vise at de ønsker å være med å bidra til en verden der vold og frykt blir erstattet av trygghet og håp.


De innsamlede midlene skal brukes til å bekjempe vold mot kvinner innen fire temaområder:

a) Kvinner i og etter krig og konflikt

b) Handle med kvinner (trafficking)

c) Omskjæring av jenter

d) Vold i nære relasjoner

For å oppnå dette vil aksjonen støtte prosjekter i Afrika, Midt-Østen, Asia, Latin-Amerika og Øst Europa. Prosjektene vil bli drevet av lokale kvinneorganisasjoner.

Vil du være bøssebærer ved årets aksjon, kan du melde deg HER, eller ta kontakt med servicekontoret på tlf. 75 77 88 73.