Steigenbarnehagen Nordfold er en barnehage som ligger i naturskjønne omgivelser i Kalvdalen i Nordfold. Utsikten fra barnehagen er upåklagelig med fjord og fjell. Barnehagen ligger nært både skogen og fjæra og har et fint uteområde. Nordfold skole ligger 5-10 minutters gange unna barnehagen.

I vår barnehage er vi opptatt av at barna skal føle seg trygge hos oss. Vi jobber med dette gjennom å bli godt kjent med barna, trygge barna på den de er, samtidig som vi veileder og støtter i de ulike situasjonene i hverdagen. Vi jobber for at barna skal klare mest mulig selv slik at de kan medvirke til sin egen hverdag. Vi skaper tid og rom til masse frilek der barna lærer masse om sosial kompetanse, og om det de leker med og om. I tillegg skaper vi tid til å gjøre ulike aktiviteter og opplegg som tar sikte på å gi barna erfaringer som de kan lære av og ta med seg.

Vår visjon er:
Trygghet, respekt, lek og lære – Her i barnehagen er det godt å være!

Barnehagen ble godkjent som helsefremmende barnehage våren 2022. Vi har blant annet sunn smørelunsj, er mye ute, går tur og jobber systematisk med psykososialt barnehagemiljø.