Vi står fortsatt midt i en pandemi. Til nå har vi vært svært heldige med få smittede i Steigen. Det er derfor forståelig at vi trettes ut og blir sløve med smittevernreglene. Hvis vi skal minske risikoen for smitte i Steigen fremover, er det viktig at vi sammen viser utholdenhet og tar dette alvorlig også i månedene som kommer. 

Registrering av kontaktinformasjon
I dag videreformidler Steigen kommune Helsedirektoratets anbefaling til alle skjenke- og serveringssteder. En anbefaler at steder innfører frivillig registrering av kontaktinformasjon til gjester. Dette for å lette arbeidet ved en eventuell smitteoppsporing. Fra tidligere er det anbefalt at alle private og offentlige arrangementer skal føre en slik oversikt over deltagere. Steigen kommune anbefaler i tillegg at alle steder som samler folk, fører en slik besøkslogg. Husk at alle kan ikke berøre samme utstyr (penn o.l.) ved registrering. Felles utstyr må sprites etter bruk, eller en ansatt må gjøre registreringen.

Reise
Høstferien er rett rundt hjørnet og mange ønsker å reise bort. Alle bør tenke seg godt om og vurdere nødvendigheten av en reise til områder med mye smitte i Norge.

Samkjøring i biler under streiken
Steigen kommune registrerer at flere barn er i samme bil under transport til skolen. Det er svært uheldig hvis ulike kohorter blandes i bil på vei til skolen. Det er også forbundet med en økt risiko å blande ulike familier i samme bil. Vi minner om at anbefalingen om 1 meter avstand fortsatt gjelder. Hvis elevene i bilene ikke greier å holde 1 meter avstand, en blander familier/kohorter og transporten er strengt nødvendig å gjennomføre for komme seg på skole/barnehage, kan en bruke munnbind på samme måte som på fly. Ved bruk av munnbind, forutsettes det at det brukes riktig. En skal blant annet ikke berøre munnbindet. Riktig bruk av munnbind kan ses HER.

Influensavaksine
Snart kommer det felles informasjon om høstens vaksinasjon mot influensa. Vi anbefaler på det sterkeste at risikogrupper og helsepersonell vaksinerer seg.