Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

LEGER PÅ KURS

13.06.04
Legene i Steigen og Hamarøy har vært på kurs og lært akutt hjertebehandling.

Et todagers kurs i kardiologi (behandling av akutte hjertelidelser) på Steigentunet i regi av Nordlandssykehuset er først og fremst rettet mot legene i legevaktdistriktene, men ambulansepersonell var også invitert til å delta. Kurset gir en innføring i nye prosedyrer for akutt hjertebehandling, eller prehospital trombolysebehandling.

Det skal gjøre helsepersonell i legevaktdistriktene i stand til å ta i bruk moderne hjelpemidler ved akutte infarkter slik at de kan gi tidlig og målrettet behandling, som for eksempel å gi medisin som løser opp blodpropper. Dette har hittil vært forbeholdt sykehus- og helikopterpersonell. Slik desentralisert behandling er vanlig i resten av landet, men lokalsykehuset har ikke vært i stand til å iverksette dette før nå. Kursledere er kardiolog Anders Hovland og anestesilege Jens W. Klüver fra Nordlandssykehuset, og kursserien startet på Steigentunet mandag denne uka. Mest fordi de var interesserte i å se Steigentunet. Et problem for vårt legevaktdistrikt er at vi har to forskjellige sykehus å forholde oss til, Nordlandssykehuset og Hålogalandssykehuset som har forskjellige prosedyrer for slik behandling, noe som vanskeliggjør slik opplæring.

Foto Gunnar Grytøyr.

Legene som deltok på kurset var fra venstre kommunelege 1 i Steigen Fred Andersen, kardiolog Anders Hovland og anestesilege Jens W. Klüver fra Nordlandssykehuset (kursledere), Pavlos Ashrafi som er lege i Hamarøy og Anne Karin Forshei og Natalie Danielsen som er leger i Steigen.