Utdeling av frivillighetsprisen, næringsprisen og kulturprisen 2021 skjedde under kommunestyremøtet 16.12.21 og ordfører Aase Refsnes stod for overrekkelsen.

Følgende ble sagt om vinnerne:

Frivillighetsprisen

Årets frivillighetspris, tildeles Harald Larsen, Nordfold.

Begrunnelse:
Harald Larsen er engasjert i mange ting. Aktiv i preparering av skiløyper, sørger for at hytter og gapahuker er i god stand til enhver tid. Turstiene rydder han for greiner og kratt, slik at det blir fint å gå. Gammen på Grønntinden er et av Haralds hjertebarn, som han sammen med flere sørger for er i god stand. Til og med ved, bærer han tilveie og tar det mer som en treningsøkt. Harald står på for at alle andre skal finne turstier , hytter og gapahuker i god stand. Er det dugnad som arrangeres, stiller Harald alltid opp. Han er lett og be.

Næringsprisen

Årets næringspris tildeles Steigen mekaniske verksted.

Begrunnelse:
3 gutter i 20-årene hadde alle gode jobber utenfor kommunen. Så fant de for 3 år siden ut at de skulle komme hjem og
starte opp en mekanisk bedrift. De har vært nøkterne og jobbet hardt, og har i dag en veldrevet bedrift med ca 5 årsverk og ei betydelig omsetning.
De har kjøpt og satt i stand et verksted som de nylig har fått godkjent som traktorverksted av biltilsynet, og har flere servicebiler og skaffet seg mye utstyr.
De er allsidige og driver med bl.a traktorer og ulike landbruksredskaper, sveiser ulike konstruksjoner, blikkenslagerarbeid, kaireparasjoner, service på kuldeanlegg og ellers alt av reparasjoner og vedlikehold.
De har serviceavtale med Eiksentret og Orkel for store deler av Nordland.

Kulturprisen

Årets kulturpris tildeles Torunn Baade Aalstad.

Begrunnelse:
Torunn har i mange år gjort en formidabel innsats for kulturlivet i kommunen. Hun er rektor i kulturskolen og kommunen tilbyr en god kulturskole som Torunn skal få mye av æren for. Hun er en dyktig pedagog og sprer glede og engasjement til både ung og gammel. Hennes positivitet og energi kommer Steigen kommune til gode. 
Hun er dirigent for Leines Skolekorps, og dermed også en av dirigentene til Steigen glade musikanter, der hun har vært med og satt Steigen på kartet ved flere anledninger. Sene kvelder og netter har gått for å lage felles notearkiv i Leinesfjord, for gamle og nye korpsnoter som var rundt om i Steigen.
Dugnadstimer og innsatsen Torunn har lagt ned har vært enorm.
 
Hun har i mange år gjort en god innsats for Steigen Sagaspill, sittet i orkesteret, vært leder i styret og vært en del av produksjonene med ulike roller.
Torunn har vært med på teateroppsetninger og spilt i Nord-Salten storband. Hun har til og med deltatt med underholdning på utdeling av en tidligere kulturpris i kommunen. 
Under 1000 års markeringa i 2000 og forestillingen «Liv laga» hadde hun rollen som den grønnkledde, hun deltar gjerne der det trengs om det har vært på Sjalabaisen i Bø, som frivillig på Kystfolkets helg, bygdetunet etc.

I den siste tida har Torunn vært en sterk pådriver for at kultursalen i Steigen skulle bli en realitet. Det har endt med en flott sal. Etter at salen ble ferdig, har hun også brukt utallige timer for å få denne til å være det den er i dag. Selv om vi ikke i dag greier å drive den helt slik hun sikkert drømmer om, ser vi helt tydelig effekten av den kompetansehevingen som kom gjennom denne prosessen – der vi bygger videre og utvikler det scenetekniske fagfeltet gjennom å få tilgang til å bruke, og øve på, skikkelig godt teknisk utstyr. 
Hun har tatt imot og vært bære hjelp til kinoen, og ved alle oppsetningene til Nordland teater som har besøkt Steigen siden vi fikk allhuset og kultursalen 
Når ungdomsrådet arrangere UKM (ung kultur møtes) er kulturskolen og Torunn er naturlig samarbeidspart. Det var hun egentlig også når teaterstykket «Mot Slaktevekt» skulle til Sør-Korea, eller hun som mor er med som reiseleder for First Lego League laget sine reiser, både til den norske, skandinaviske, og til slutt den globale finalen i USA. Hun har også delt av sin erfaring og kompetanse til nye First Lego League lag som kom etterpå.
 
Under Kronprinsparets besøk i 2014 og Kongeparets besøk i 2018, hadde hun en sentral rolle med planlegging og gjennomføring av besøkene.
Hun har også deltatt i produksjonen av God nok – festivalen, og er i full gang med neste års planlegging. 
Torunn har fra første stund vært en del av God Nok-festivalen, hun takket ja til å sitte i interimsstyre da festivalen skulle etableres og fram til et styre var på plass. Interimsstyret ble etter hvert God Nok styret, der Torunn ble og er leder. God Nok styret er også de samme som er produserer festivalen, alt dette er frivillig arbeid og til sommeren arrangeres God Nok-festivalen for 4 gang, hvis vi teller med pandemiutgaven i 2020.
 
I tillegg til å berike det lokalet kulturlivet, vekker også Torunn nasjonal oppmerksomhet. Hun har blant annet blitt bedt å skrive for norsk kulturskoleråd. 
I det siste har Torunn også bidratt med å sikre kulturlivet i Steigen sine interesser inn mot prosessene som leder opp til Bodø 2024. 

Steigen kommune gratulerer alle vinnerne så mye!

priser 2021.jpg