Berit Woie-Berg fikk onsdag utdelt KS Hedersmedalje av Ordfører Aase Refsnes og varaordfører Wibeke Aasjord Juul da kommunestyret var samlet onsdag.  Woie-Berg mottok hedermedaljen for fortjenestefull samfunnsgavnlig virksomhet i kommunen.
 
I overrekkelsen av medaljen fremførte ordfører og varaordfører følgende ord til Woie-Berg:
 
Kjære dyktige, varme, engasjerte Berit Woie-Berg. 

Jeg kan faktisk ikke forestille meg en person som er mer velegnet til å motta KS sin Hedersmedalje enn deg Berit.  
Ikke bare historisk som Steigens første kvinnelige ordfører, du har en rekke imponerende verv og stillinger bak deg. Du har virkelig dratt verden fremover, du etterlater deg et solid ettermæle og både Steigensamfunnet – men også langt utenfor Steigens grenser – får nyte godt i dag av den innsatsen du har lagt ned.  

Det hele startet med 16 år som lærer her i Steigen. Det er ikke så rart at det var lærer og pedagog du var, så kunnskapsrik, pedagogisk og kommunikativ som du er. Ryktene sier du begynte på Marhaug skole – jeg prøver å visualisere den unge læreren som syklet fra Nordfold.  

Tidlig engasjerte du deg i kvinnekamp og likestilling – både som en del av opprettelsen av Kvinneuniversitetet Nord – nå KUN – og som mangeårig daglig leder. Kan bare prøve å se for meg hvor mye likestillingsdebatten har endret seg siden opprettelsen i 91. Du bidro til å bygge opp KUN til en solid aktør med arbeid og samarbeid både lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt.  
Som politiker er det også beundringsverdig å se på din tid som politiker. Først som varaordfører og så som ordfører for partiet ditt, Venstre.  
Du påtok deg mye ansvar i din rolle som ordfører. Du kjempet for strømmen under strømkrisa, la grunnlaget for det hurtigbåttilbudet vi har i dag.  
Du har alltid tenkt samarbeid, som leder av STH – samarbeid (Salten, Tysfjord og Hamarøy) 

Også utenfor Steigens grenser har du markert deg, ofte for Steigens interesse. Du var medlem i regjeringsoppnevnt utvalg om inntektssystemet til kommunene og har vært med i KS sitt utredningsarbeid om inntekter til kommunene. Berit var også Medlem av Kommunenes Etikkutvalg i regi av KS ledet av Lucy Smith. Styreleder i IRIS Salten IKS og styremedlem i Salten Invest AS. Vi kunne fortsatt, lista er lang.  

Du har også vist deg som en markant politiker i Venstre, ikke bare i Steigen, men som fylkesleder i Nordland Venstre og som sentralstyremedlem. Det betyr altså enomt mange møter. 

Etter din tid som øverste leder i kommunen, har du viet ditt arbeidsliv til NAV Steigen. Men de aller fleste her vet at du har viet betraktelig mer enn vanlig arbeidstid. Du har stilt opp til alle døgnets tider, 365 dager i året, på helligdager – ja- dvs i julen.   

Merittlista er lang og imponerende, men det som er overgår dette er den varmen du har utøvd for de svakeste i samfunnet. Siden ikke vi har hatt gleden av å jobbe med deg så lenge, sies dine nærmeste leder og kollegaer at du er veldig løsningsorientert, innovativ og nytenkende, og at du tør å tenke utenfor den tradisjonelle «boksen». Du utforderer både deg selv og andre til å se handlingsrommet innenfor systemet og reglene, og klarer å finne løsninger.  

Det er ingen tvil om at du har en stor arbeidskapasitet og ikke minst arbeidsglede som motiverer de rundt deg. Du har blitt stor pris på, både av kollegaer og dine ledere. Og til tross for en imponernede karriere og meritter, har du hele veien fremhevet andre – slik at andre skal synes i deres arbeid.  

Med denne er en stor glede å overrekke KS Hedersmedalje til deg, Berit Woie-Berg, for livslang samfunnsinnsats i alle typer ulike roller.

Gratulerer så mye!

Berit.jpg