Det er ingen nye smittede og vaksinasjonen går som planlagt. Få personer ble testet i forrige uke. Vi minner om at alle med nyoppståtte symptomer fra luftveiene bør ta kontakt med legesenteret for å avtale testing. Det er den eneste måten vi kan oppdage ny smitte hos oss.
  
691 personer har fått sin første vaksinedose og 205 personer har fått sin andre dose. Vi mottar ukentlige leveranser med vaksine. I uke 17 mottar vi 108 doser og i uke 18 mottar vi 84 doser. Vi er nå snart ferdige med vaksinasjon av risikogruppe 4, som blant annet er alder ned til 65 år. 
 
Alle som har fått 1. dose med AstraZeneca-vaksinene, vil få tilbud om en annen vaksine som 2. dose. Legekontoret tar kontakt med de enkelte for å avtale dette nærmere. Dette vil skje fra og med uke 19. Folkehelseinstituttet har skrevet et informasjonsbrev om dette til de vaksinerte, brevet kan leses HER
 
Når det er din tur i vaksinekøen, kontaktes du av legekontoret enten på SMS, telefon eller brev. Andre som oppholder seg i kommunen over lengre tid og ikke har adresse eller fastlege her, må selv kontakte legekontoret for å avtale nærmere om vaksinering.

Det er ingen smitte i Steigen og dermed ingen lokale smittevernregler. Befolkningen må dermed følge de til enhver tid gjeldende nasjonale regler og anbefalinger.

Gjeldende nasjonale råd og anbefalinger

Anbefalinger for 17. mai