STEIGENTUNET:
Åpning av omsorgsboliger

Fra og med førstkommende fredag 22. mai vil det være mulig for nærmeste pårørende å besøke sine oppe i omsorgsboligen. Dette gjelder tirsdager og fredager fremover. Vi følger myndighetenes råd om vaske/sprite hender før besøket, overholde en meters avstand og være friske, samt ikke ha vært i nærkontakt med bekreftet smittet. Besøket kan vare i opptil en time og være maks to personer.

Ring omsorgsboligen dagen før på 40100926 og avtal klokkeslett. Vi ber besøkende komme opp branntrappene ved hver side (avhengig av hvem du skal besøke) og skrive seg inn i besøksprotokollen.

Nye retningslinjer fra den 25.05.2020
Besøkende til Lege, Tannlege, Jordmor, Helsestasjon, Fysioterapeut, Barnevern og Psykiskhelse skal fra den 25. mai bruke ambulanseinngangen på baksiden av huset. Dette er samme inngang som er ved tannlegekontoret.

- Årsaken til dette er på grunn av nye smitteverntiltak for å hindre smitte på institusjon, da disse nå har tilnærmet normal drift igjen.


FOLKEHELSEINSTITUTTET  (FHI) 
Smittevernråd for ferie og reiser

Lurer du på hvordan du kan reise på ferie i Norge uten å bidra til å spre smitte? Da kan du lese de nye smittevernrådene som er kommet. Husk at du fremdeles må unngå utenlandsreiser som ikke er strengt nødvendige.

De nye smittevernrådene for ferie og reiser som gjelder fra 15. mai, gir råd om hvordan du unngår smittespredning mellom steder, råd om bading, strandliv og friluftsliv, offentlig transport og utenlandsreiser. 

I de nye rådene fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet presiseres det at de samme grunnleggende prinsippene for smittevern gjelder ved reise som hjemme:

  1. Du skal ikke reise når du er syk
  2. Ha god håndhygiene 
  3. Hold minst 1 meters avstand til andre enn dine nærmeste

Les mer på Smittevernråd ved reise vedrørende koronavirus (covid 19)