Skulle nesten bare mangle ettersom Steigværingen er flink til å følge alle gode tilrådninger fra myndighetene. I tillegg blåser det jo opp til 20 m/sek hver gang vi stikker hodet utenfor døra nå for tiden...

Det er lett å drømme seg bort til dager hvor man kunne gi en klem til en venn eller familie når man møttes. Kanskje var det på en kafé, eller i nabostolen hos frisøren, eller i ei stue på Steigentunet eller Toppen. Den gangen vi hadde venner sørfra på besøk og koste oss rundt et bål med noe godt i koppen. «Flytt sammen, det er plass til flere!». Tok båten over til Nordskot og viste frem de flotte anleggene som har satt Steigen på kartet. «Tenk at vi har det her hos oss!»
Hva med å møte en kompis eller flere for å trene? Husker du? Løfte vekter, spinne, spille ball?
Det var tider det. Og det blir tider igjen.

Tid for å møtes til formiddagskaffen på Vertshuset, eller til å gå på strikkekafé i oasen til ho Else. Og ho møsbrøm lefs-Pia. Tid for å skjemme seg bort hos frisøren - eller på neglesalongen til Merili. For å møtes på den lokale gymmen med sambygdinger. Å «være» i en yoga klasse, eller fyre løs noen salver på en blink.

Jeg gleder meg til å se hvordan det blir i den nye silobutikken til Det sorte får. Eller om det kommer en lokal variant av Corona (ølet) fra håndbryggeriet til sommeren. Vi skal spise reker i solsteiken på Nybrygga og gå på konserter på Vikingstua, eller vise våre gjester hvordan de får leid en båt eller en kajakk på Røssøya. Det skal vi - når dette er over.

Men akkurat nå er jeg en smule bekymret for våre småbedrifter. Våre møteplasser og de som gjør at vi har et rikt og spennende tilbud selv om vi bor her vi bor. De sliter nå. Inntektene er borte over natta, og investeringene de var gjort i sine bedrifter er truet. Nå har det kommet noen tiltak fra myndighetene som kan avhjelpe situasjonen for disse. Kommunen jobber med en omprioritering av investeringer og vedlikeholdsarbeider som kan bidra til aktivitet og sysselsetting. Og andre muligheter til å avhjelpe vurderes løpende .Det er veldig bra.

Men hver enkelt av oss kan også det. Vi kan kjøpe lokalt. Jeg vil oppfordre alle til å sjekke først om det du trenger kan kjøpes hos en lokal bedrift, før nettbutikken får en sjans. Mange av de lokale kjører ut varer - eller så er det helt sikkert noen som vil bidra til at varene kommer hjem til deg, om det er badebomber eller badekar, tekoppene eller terrassebord, Det ordner seg. Men vi trenger våre bedrifter på andre siden av dette. Velg dem først.

Forøvrig må vi nå jobbe med vår «korona-kondis», som vår kommuneoverlege innførte som denne ukens nyord. Vi trener nå på å være gode på å komme gjennom dette. Og det er vi klare for.

Vi har en førstelinje av kritiske funksjoner blant oss som jobber kontinuerlig for å hjelpe oss gjennom dette. Takk til alle de som står på!
Det krever en god porsjon utholdenhet - og det krever tålmodighet. Av oss alle.
Men vi ligger godt an i løypa i vår lille kommune.
Nå må vi løfte sammen. Så blir det gode tider og gode møter igjen. Helt sikkert ❤️

God helg!

 

Wibeke