Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

UKM 2006

24.02.06
Ungdommen i Steigen har gjort det igjen. De har vist at kommunens satsing på kultur- og musikkskolen gir frukter.

Et bredt utvalg ble presentert under Ungdommens Kulturmønstring 2006 i Steigen sist fredag og det ble en oppvisning i kreativitet, utfoldelsesglede og ikke minst kvalitet. I et fullsatt Steigen Vertshus ble elleve kunstverk, ett videoinnslag, sju musikkinnslag, to dansenumre, diktlesing og to korpsmusikanter som var inspirert av Ludvig van Beethoven presentert for publikum og en jury bestående av Gunvor Hekneby, Clive Ardagh, Lise Østby og leder Daniel Markussen. Sceneinnslagene var av litt varierende karakter, men et par var det skikkelig klasse over. Aksel Bakke imponerte igjen med sitt gitarspill på "Cool #9" av Joe Satriani og trommenummeret "Two Bishops and a Hammer" av Peter Robertsen og Hogne Aasjord fikk nesten trampeklapp av publikum.

Når en video får navnet "kAos" kan man kanskje ikke vente annet enn problemer. DVD-spilleren nektet i hvert fall å samarbeide da den skulle vises, men til slutt fikk både jury og publikum sett filmen som LS Barnehjemmet hadde laget.

I år var det også større variasjon på kunstverkene enn tidligere år, både i materialvalg og teknikker. Det var satt tak på to kunstverk per utøver, noe som reduserte antallet, men ikke kvaliteten. Tidligere har oljemaleriene dominert, men denne gangen var det også skulptur i leire, heklet kjole, smykke, tegninger, linoleumstrykk og blyanttegninger.

Her er noen bilder fra forestillingen, alle tatt av Gunnar Grytøyr.