Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

STEIGENSKOLEN OG STEIGENBARNEHAGEN ETABLERES FRA I DAG 1. AUGUST

01.08.05
Som kjent har kommunen vedtatt å opprette ett oppvekstsenter som består av Steigenskolen og Steigenbarnehagen fra og med skoleåret 2005/2006. Dette står fast og iverksettes.

Fylkesmannens lovlighetskontroll har handlet om kommunen har sikret forsvarlig ledelse med fokus på rektors rolle. De har ikke uttalt seg om hvordan kommunen har organisert skole og barnehagen. De har etter en skjønnsmessig vurdering ment at rektorfunksjonen ikke er forsvarlig ivaretatt. Kommunens skjønnsmessige vurdering er at ledelsen er forsvarlig fordi vi har sikret et lederteam på fire stillinger, men fylkesmannen velger å vurdere rektor sin mulighet for alene å utøve forsvarlig ledelse. Kommunen er inne i dialog med både fylkesmann og departement om veien videre framover, ikke retrett !

Kommunens ledelse vil bruke tid på å forberede en justering/presisering av vedtaket som vil legges fram for kommunestyret. Forutsetningen både i den politiske debatten og i alle informasjonsmøtene som ble holdt i alle kretsene var at ett oppvekstsenter i Steigen med desentraliserte enheter, innebar at de eksisterende skoler og barnehager opphørte. Selv om dette er oppfattet av både politikerne, foreldre og ansatte, så må nok dette komme tydeligere fram i vedtaket.

Kommunen vil også vurdere i en overgangsperiode om det skal søkes en forsøksordning angående teamledelse eller en dispensasjon for å ha en kollektiv ledelse, alternativt på andre måter å dokumentere forsvarlige ledelse.

Ordfører