Steigen kommune ved ordfører Aase Refsnes delte ut Kongens Fortjenestemedalje til Greta Vaag Sollie tirsdag 3. august, etter oppdrag fra Statsforvalteren i Nordland, på vegne av H. M Kongen.

Det var en meget overrasket og rørt prisvinner som fikk overrekt prisen i kommunestyresalen. Her hadde venner og familie samlet seg for å overraske prisvinneren.
Det var en svært solid nominasjon fra en rekke andre ildsjelder i Steigen, og salen var helt omforent at denne utmerkelsen var vel fortjent. I talen fra ordfører ble både hennes arbeidsliv, men særlig hennes frivillig innsats hedret.

 - “Hedres de som hedres bør – er særs viktig for meg. Og du trenger ikke å ha vært her så lenge i Steigen for å forstå hvilken rolle Greta har, og hvor viktig ildsjel du er i kulturlivet i kommunen. Jeg er utrolig stolt å kunne være med på å overrekke Kongens medalje til Greta for sin formidable frivillig innsats for å markere og synliggjøre kulturhistorie, kulturminner og kysthistorie i Steigen.”, sa ordføreren i overrekkelsen.

Nominasjonen ble lest opp og her var det både innsatsen lagt ned iblant annet restaureringen av Flatøy Fyr, Prestegårdshagen, Historielaget, Sagaspillet og ikke minst i gjenreisningen av Langsteinen som ble trukket frem. Ordføreren omtalte Greta Sollie som den moderne mor av Langsteinen, og påsto at uten hennes innsats ville trolig ikke langsteinen blitt gjenreist.

Ordføreren avsluttet med å håpe at prisvinneren forsetter sitt engasjement og etter at de to siste prosjektene hennes, Langsteinen og Anna i Makkvatnet, nå er ferdigstilt   - og håper på nye spennende prosjekter fra denne flotte ildsjelen.

På vegne av hele Steigen kommune gratulerer vi Greta Vaag Sollie.