Det nærmer seg sommerferie, men vaksineringen vil fremdeles gå sin gang. De nærmeste ukene vil vi motta noe færre vaksinedoser grunnet prioritering av forsendelser til 24 utvalgte kommuner med høyt smittetrykk. I tillegg er det stadig endringer i antall vaksinedoser Norge er forespeilet å motta fra vaksineprodusentene. Dette gjør planlegging av timer utfordrende, samt at det er vanskelig for kommunen å kunne komme med konkret informasjon i forhold til når hvilke aldersgrupper kan forvente å motta 1.vaksinedose. Vi vil derfor oppfordre alle innbyggere som ønsker vaksine til å prioritere oppmøte til innkalling for 1.dose/allerede oppsatt time for dose 2, selv om man har sommerferie. Å flytte på allerede oppsatte timer grunnet egen ferie vil være utfordrende å få til, og dersom man velger å ikke møte til oppsatt time for dose 2 kan ikke kommunen garantere for at denne blir gitt med korrekt intervall.

Vi er nå kommet et godt stykke ned på prioriteringslista, og pr i dag innkalles 56-åringer til 1.vaksinedose.

Når alle over 45 år har fått tilbud, vil 18-24-åringer og 40-44-åringer motta melding om innkalling. Siste gruppe ut er aldersgruppe 25-39 år. Når man mottar melding om innkalling må man ta kontakt med Steigen Legesenter, og man kan forvente å bli satt opp til time ca 1-2 uker etter dette. Siden kommunen ikke har mulighet for å komme med estimater for når de ulike aldersgruppene kan forvente å motta 1.vaksinedose vil vi heller komme med ukentlige oppdateringer på kommunens nettsider i forhold til hvilket årskull som for tiden mottar innkalling.


Kommunen vil også informere om at det vil ikke være mulig for personer som ferierer i Steigen å motta 1. eller 2. vaksinedose her, da vaksinering i all hovedsak skal utføres av egen hjemkommune.