Det er i dag, den 3. mars, foretatt 26 nye tester av personer for Covid 19.

Fra i morgen, torsdag 4 mars er det opprettet en smitte- og karantenetelefon som vil være betjent ut uke 10 i første omgang, telefonnummer 469 38 460. Her får du svar på spørsmål om karantene og bestemmelser rundt dette. Telefonen er betjent på ukedagene fra 0800-1000 og fra 1200-1500.

Generelle spørsmål om korona, vaksinasjon eller akutt sykdom skal ikke rettes til denne telefonen, men til legesenteret, tlf 75 78 48 60.

Her kommer en oversikt over hva som er regler og anbefalinger fra FHI i vår situasjon hva gjelder smitte og karantene:

  • Hvis man er påvist smittet, skal man være i isolasjon i 10 dager. Du vil bli kontaktet av kommunens smittesporings-team. Du må kontinuerlig følge med på egen sykdomsutvikling og holde legekontoret orientert ved forverring av tilstand.
     
  • Hvis man er direkte nærkontakt av smittet så skal man testes fortest mulig. Du vil bli kontaktet av kommunens smittesporingsteam dersom den smittede har oppgitt deg som nærkontakt. Man skal være i karantene i 10 dager. Viktig her også at man følger med på egen sykdomsutvikling.
     
  • Hvis man er nærkontakt av nærkontakt, så skal man i karantene inntil nærkontakt har fått negativt 1. gangs testresultat. Du vil ikke bli kontaktet av kommunens smittesporingsteam, med mindre din nærkontakt får påvist positiv test. Nærkontakt av nærkontakt kan ringe legekontoret og avlegge test, men dette er ikke påkrevd. Test vil bli gjennomført hvis legekontoret har kapasitet.
     
  • Test bør tas ved utvikling av symptomer.


Vi pessiserer at Steigentunets hoveddør er stengt. Dette betyr at sykehjemmet er stengt for besøk. Ved besøk i omsorgsboligene i 3. etasje må man ta kontakt med personalet og gjøre avtale om besøk. Denne begrensingen er i tråd med nasjonale retningslinjer. Besøk på sykehjemmet i 2. etasje gjøres kun ved livets slutt. 
Det vil komme ut ny informasjon vedrørende Steigentunet kontinuerlig i tråd med smittehåndteringsarbeidet.

Til slutt oppfordrer vi folk til fortsatt å være forsiktig og følge de nasjonale smittevernreglene; hold god avstand til andre, god håndhygiene og hold deg hjemme hvis du blir syk.