Det er bekreftet 1 nytt smittetilfelle av Covid-19 i Steigen kommune. Til sammen er det nå registrert 4 smittetilfeller i kommunen.

Siste registrerte smittetilfelle har fra tidligere testing vært uavklart, men likevel behandlet som positivt tilfelle. Fungerende kommuneoverlegen sier resultatet er som forventet, og alle forhåndsregler for å hindre smittespredning er iverksatt i forkant av siste positive prøvesvar.

Det er gjennomført 40 nye tester for Covid-19 i dag og vi har 45 personer i karantene.

Dersom noen får symptomer på smitte, så er det mulighet også gjennom helgen å få tatt test for Covid-19. Henvendelse skjer på telefon 116117.

Kriseledelsen ønsker å rette en stor takk til våre innbyggere og alle som bidrar til at vi klarer å holde mest mulig kontroll på smittesituasjonen i vår kommune. Vi ser at det har stor betydning at alle bidrar i arbeidet med å hindre smittespredning.

Vi minner derfor om å være nøye med å følge nasjonale smittevernregler. Vi gjentar viktigheten av å unngå sosial kontakt, unødvendige reisevirksomhet, hold god avstand til andre, vask hendene og hold deg hjemme hvis du blir syk.

Vi ønsker dere alle en riktig god helg.