Regjeringen opprettholder nasjonale smittevernregler fra 3. januar i år. Det er i tillegg kommet særskilte retningslinjer om stenging av grenseoverganger, samt strengere tiltak spesielt for Østlandsområdet. Det kan komme positive endringer i nærmeste framtid som kan få betydning for vår kommune. Dette som følge av lettelser i nasjonale retningslinjer for besøk på Sykehjem. Endringer vil tidligst være gjeldende fra mandag 8. februar.

Testing for Covid 19
Det gjennomføres jevnlig testing av personer for Covid 19 i Steigen. I uke 3 utgjorde andel testede i kommunen 0,9 % i uke 3 og 0,7 % i uke 4, mot 2,1 % i uke 1.

Dersom du opplever forkjølelseslignende symptomer fra luftveiene, sørg for å teste deg.

Vaksinasjon
Vaksinering av personer i Steigen gjennomføres og går etter vaksinasjonsplanen. Hver uke vaksineres personer, både de som får 2. dose og de som får 1. dose.

Alle ansatte på legekontoret har nå fått sin 1. dose. Det er også startet vaksinering av annet helsepersonell i kommunen. 20 % av vaksinene som kommer hver uke går til helsepersonell. Dette er i henhold til nasjonale føringer.

Det er en økning av vaksine-leveranser denne uken (uke 5) og kommende uke. Ved utgangen av uke 6 vil etter planen 169 personer ha fått 1. dose av vaksinen.

Denne uken skal alle over 85 år ha fått tilbud om vaksine. Personer over 75 år blir nå kontaktet fortløpende. De fleste i denne aldersgruppen har fått en SMS om å kontakte legekontoret. Dersom du er 75 år eller eldre, og ønsker vaksine, kan du ringe legekontoret nå for å registrere deg for vaksinering. Vaksineringen kommer til å bli gjennomført fortløpende de kommende ukene.

Besøksregler for Steigentunet
Reglene for besøk på Steigentunet er de samme som før. Det kan komme endringer fra mandag 8. februar som følge av nye nasjonale regler. Det vil komme mer informasjon om dette så snart som mulig.

Besøk på Steigentunet 2.etasje (sykehjemmet)
Døren til Steigentunet er stengt og besøk må fortsatt avtales på telefon. I lys av det lokale utbruddet, kombinert med regjeringens strenge linje, har vi tatt imot lite besøk på Steigentunet etter nyttår. Det åpnes nå for mer besøk.

  • Avstand: 1 menter avstand under besøket skal holdes til alle du treffer, inkludert den du besøker
  • Reise fra områder med mye smitte: Tilreisende fra områder med mye smitte skal bruke munnbind under hele besøket og holde 2 meter avstand, dersom besøket ikke kan utsettes 10 dager
  • Antall: For å sikre god nok avstand på pasientrommene, kan det ikke være flere enn 2 stk på besøk samtidig
  • Hyppighet: For å hindre stor trafikk på Steigentunet, skal hver enkelt pasient ikke ha mer enn ett besøk daglig
  • Døende og alvorlig syke: Vi gjennomfører unntak for pårørende til alle døende og alvorlig syke
     

Kommunale omsorgsboliger inkl. 3 etasje Steigentunet
I omsorgsboligene gjelder nasjonale besøksregler om antall og avstand. Det vil si at dersom omsorgsboligen er liten og en ikke kan holde riktig avstand, må en redusere antall besøkende. Veiledende vil det være plass til omtrent 2-3 personer på besøk i kommunens omsorgsboliger
Dersom du ønsker å dra på besøk i omsorgsboligene, avtaler du dette på telefon. Korttids avd: 452 12 747. Somatikk langtid: 406 00 213 og Skjermet demens: 454 96 024

Arrangementer
De regler som har vært siden nyttår gjelder fortsatt for arrangement. Det anbefales at alle planlagte arrangementer utsettes. Vi ønsker gjerne informasjon til kommunens postmottak om planlagte arrangementer (ikke private sammenkomster i eget hjem). Det vises til Helsedirektoratets presentasjon av retningslinjer for arrangement

Alle er velkommen til å ta kontakt for spørsmål og rådgivning om arrangementer/private sammenkomster på e-post til postmottak@steigen.kommune.no