Det er ingen registrerte nye smittetilfeller av Covid-19 i Steigen. Det gjennomføres jevnlig testing av personer for Covid-19, og gjennomsnittet er 6 til 7 personer per dag. Det vaksineres daglig, og frem til nå har 400 personer i Steigen tatt 1. gangs vaksinedose, og av disse har halvparten tatt begge vaksinedosene.

På tross av at vi per nå ikke har smittede i Steigen, er det på landsbasis registrert stadig høyere smittetall. Dette har medført at myndighetene nå innfører enda strengere nasjonale tiltak for hele landet gjeldende fra natt til i morgen, torsdag 25. mars.

For Steigen kommune vil de nye nasjonale påbud og anbefalinger ikke medføre vesentlige endringer i forhold til eksisterende tiltak innført 12 mars for kommunene i Salten.

De viktigste endringene vi får i vår kommune vil være at man nå skal holde minst 2 meters avstand til andre (tidligere 1 meter), maks besøk i hjemmet er redusert til 2 personer og anbefaling om å redusere reiseaktivitet i påsken.

Se oppdaterte besøksregler for Steigentunet sykehjem og omsorgsboliger.

Det nærmer seg påsketid og ferie for mange. Det innebærer at flere ønsker å komme hjem til Steigen, enten for å besøke sine kjære eller for å reise hit til fritidsboligen. Her henstiller vi at man gjør seg kjent med de anbefalinger som regjeringen har utarbeidet for påskeferien og følge disse:

Dersom du opplever å få symptomer eller blir syk når du er i Steigen, ikke nøl med å teste deg. Hold deg i ro der du er og ring for testing til Steigen legesenter 757 84 860, eller legevakt 116117.

Vi håper påsken blir en fin høytid for oss alle på tross av de begrensninger vi har under pandemien med mindre sosial kontakt enn normalt. Dersom vi er nøye og følger de råd og anbefalinger som er formidlet fra sentrale myndigheter, så kan vi med god samvittighet feire årets påske og glede oss over at vi om ikke alt for lenge får en mye bedre og lettere hverdag.

Steigen kommune ønsker dere alle en riktig fin og fredfylt påskehøytid!