I dag kom Regjeringen med informasjon om nye smitteverntiltak der de fleste tiltakene fra 3. januar videreføres. Det er gjort noen endringer, spesielt rettet mot barn og unge:

Informasjon om retningslinjer og råd fra Regjeringen finner du HER

Vi er glade for at Hamarøy kommune nå har fått kontroll på utbruddet av korona. Med bakgrunn i smittesituasjonen og de nye nasjonale retningslinjene, vil Steigen kommune informere om noen endringer i lokale tiltak:

Dagsenteret
Dagsenteret har en kort periode vært stengt for å bidra til mindre sosial kontakt. I tillegg er risikoen rundt det lokale utbruddet lavere. Dagsenteret åpner derfor igjen.


Besøk på Steigentunet 2.etasje (sykehjemmet)

Døren til Steigentunet er stengt og besøk må fortsatt avtales på telefon. I lys av det lokale utbruddet, kombinert med regjeringens strenge linje, har vi tatt imot lite besøk på Steigentunet etter nyttår. Det åpnes nå for mer besøk.

  • Avstand: 1 menter avstand under besøket skal holdes til alle du treffer, inkludert den du besøker
  • Reise fra områder med mye smitte: Tilreisende fra områder med mye smitte skal bruke munnbind under hele besøket og holde 2 meter avstand, dersom besøket ikke kan utsettes 10 dager
  • Antall: For å sikre god nok avstand på pasientrommene, kan det ikke være flere enn 2 stk på besøk samtidig
  • Hyppighet: For å hindre stor trafikk på Steigentunet, skal hver enkelt pasient ikke ha mer enn ett besøk daglig
  • Døende og alvorlig syke: Vi gjennomfører unntak for pårørende til alle døende og alvorlig syke


Kommunale omsorgsboliger inkl. 3 etasje Steigentunet

I omsorgsboligene gjelder nasjonale besøksregler om antall og avstand. Det vil si at dersom omsorgsboligen er liten og en ikke kan holde riktig avstand, må en redusere antall besøkende. Veiledende vil det være plass til omtrent 2-3 personer på besøk i kommunens omsorgsboliger
Dersom du ønsker å dra på besøk i omsorgsboligene, avtaler du dette på telefon. 

Munnbind

Steigen kommune er et område uten smitte. Det er dermed ikke en generell anbefaling om munnbind. Helse- og omsorgstjenesten har brukt munnbind en periode i kontakt med alle pasienter, men går nå tilbake på dette.

Hjemmekontor

Regjeringen anbefaler hjemmekontor for alle som har mulighet. Som en konsekvens av dette gjøres henvendelser til saksbehandlere per epost eller telefon. Det kan også gjøres avtale om møte.

Testing

Steigen kommune opplever at befolkningen er flinke til å teste ved symptomer. Det er svært viktig for å kunne oppdage at smitte kommer til kommunen. I uke 2 ble 1,6 % av befolkningen testet. Det er en liten nedgang fra uke 1 hvor vi hadde rekord med 2,1 % testede.

Vaksinasjon

Vi er veldig glade for å kunne meddele at vaksinasjonen går som planlagt. Så langt er 30 personer vaksinert i Steigen kommune. I uke 3 mottar vi 24 nye doser. Vaksinen vi har mottatt skal gis i 2 doser med 21 dagers mellomrom. Fra og med uke 4 mottar vi doser for de som skal ha sin 2. dose og de som får sin 1. dose.