Det er bekreftet tre nye smittet av Covid-19 i Steigen. Det er alle nærkontakter av tidligere smittede som har vært lenge i karantene. Det er nå registrert i alt elleve smittede i kommunen i dette utbruddet. Vi har et synkende antall personer i karantene, med til sammen 9 personer.

Kriseledelsen har i dag drøftet situasjonen, som fremdeles er alvorlig, men relativt oversiktlig. Hvis de strenge nasjonale smittevernreglene overholdes, vil det på grunnlag av dagens situasjon ikke bli iverksatt ytterligere lokale tiltak.

Kommunelegen ønsker å be Steigens befolkning om å ikke vente med å teste seg hvis man opplever å få symptomer.

Det er bedre å teste seg tidlig enn å avvente testing i håp om at symptomer går over. Vi har å gjøre med et virus som lett smitter over på andre og dermed kan spre seg raskt.

Alle som får luftveisinfeksjon, feber, hoste, tungpustethet, tap av smak- eller luktesans, sår hals, eller føler seg syke, tar kontakt med legesenteret i kommunen for å bli testet for Covid-19, tlf. 75 78 48 60 eller legevakt 116117.

Kriseledelsen ber befolkningen om å være særlig forsiktig i denne perioden hvor vi har et utbrudd i Steigen. Unngå sosial kontakt og følg de nasjonale smittevernrådene;

  • Hold god avstand til andre
  • Vask hendene
  • Bli hjemme hvis du blir syk, ring 75 78 48 60, eller 1161117