Status:
Pandemien er på ingen måte over. Det har over de siste ukene vært en kraftig økingen i antallet nye smittetilfeller, spesielt blant uvaksinerte barn og unge, og spesielt i Nord Norge. Antallet nye smittetilfeller er mye høyere blant uvaksinerte sammenliknet med fullvaksinerte. Det er også økning i antallet alvorlige sykdomstilfeller og sykehusinnleggelser. Merk at de aller fleste ikke får alvorlig sykdom, men mildere forløp.Det er også markant økning i andre virus som gir luftveissykdom, bla Rhinovirus og RS virus. Foreløpig er influensa lite utbredt, men vi må regne med at det kommer ila vinteren. 

Status i Steigen per i dag er 0 Covid positive. 

RÅD TIL SMÅBARNSFORELDRE VEDR.RS-VIRUS

Tiltak:
Det er viktig at alle Steigens innbyggere bidrar så godt de kan, for å forhindre og begrense smittespredningen. De viktigste tiltakene er fortsatt
1) God hoste -og håndhygiene.
2) Lav terskel for covid hurtigtest ved nyoppståtte luftveissymptomer, dette uansett vaksinasjonsstatus.
3) At man holder seg hjemme ved luftveissymptomer, spesielt de første dagene etter symptomdebut.
4) At man nøye overholder isolasjon om man er covid positiv.
5) Tar Covid vaksine og influensavaksine om man er i målgruppen. God vaksinedekning er en svært viktig begrensende faktor for pandemiens utbredelse. Vi oppfordrer alle som blir tilbudt vaksine om å ta denne, evt ta kontakt med legkontoret og/eller fastlege for å diskutere dette.
 
Per nå er det ikke kommet nye nasjonale retningslinjer vedr håndtering av økt smitte. Vi er fortsatt i «normal hverdag, men økt beredskap». Innføring av både nasjonale, regionale og ikke minst lokale tiltak her i Steigen kan bli aktuelt ved økt smitte.
Vi følger situasjonen fortløpende. 

Mer informasjon, klikk på linkene under:

NÅR SKAL DU BLI HJEMME PGA.SYKDOM?

NÅR SKAL DU HOLDE BARNA HJEMME FRA SKOLE OG BARNEHAGE?