Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

KOMMUNESTYRET SA NEI TIL ALLHUS

29.04.04
Med 9 mot 8 stemmer sa Steigen kommunestyre nei til allhus i sitt møte 28.04.04

Da kommunestyret ankom Engeløystua Hotell for å avholde møte, ble de møtt av aktivister/motstandere fra kulturlivet i Steigen med paroler som f.eks. "Ikke flere feilskjær".

Ordfører Berit Woie Berg var siste taler i allhusdebatten i Steigen kommunestyres møte på Engeløystua Hotell onsdag 28.04.04. Hun var også det siste håpet tilhengerne hadde, men det brast da hun til slutt sa nei.

Et forslag fra Odd Rikardsen (DNA) om ikke å gå inn for bygging av allhus på det nåværende tidspunkt fikk dermed 9 stemmer mens 8 stemte for bygging. Det var etter en lang og tidvis konstruktiv debatt der også ungdomsrådet på en meget grei og saklig måte fikk brukt sin talerett at ordføreren til slutt proklamerte sitt standpunkt. Hun ville heller bruke pengene på den tidligere vedtatte miljøarbeiderstillingen enn til driftsmidler til en flerbrukshall. Dermed brast håpet for gruppen som har arbeidet i flere år for allhuset. Det var imidlertid en spennende debatt og mye for og imot etter hvert som representantene flagget sitt standpunkt.

Heftig debatt mellom ordfører og to av ildsjelene for allhus, Per Løken og Fred Eliassen.




Foto: Gunnar Grytøyr


Per Løken har ivret for denne saken i mange år og har vært med i de forskjellige prosjektgruppene som har arbeidet for hall de siste årene.
- Dette var utrolig skuffende. Særlig at både nåværende og tidligere ordfører stemte imot byggingen. Jeg trodde at de kunne se litt mer framover. De har jo vært med på å velge dette som 1000-årssted. Jeg føler at vi er inne i en ond sirkel akkurat nå, og et slikt løft kunne ha vært med på å få oss ut av den. Dessuten ville kommunen ha fått et bygg til rundt 20 millioner kroner for 3 millioner i egne midler og 3 ? 400 000 kroner i årlige driftskostnader. Pluss ringvirkningene en slik bygging ville gitt. Men et flertall av kommunens politikere har etter min mening ikke evnet å se tilstrekkelig framover i denne saken. Jeg har jo brent for dette i mange år og har mer og mer sett behovet for et slikt bygg for alle typer ungdom, voksne og ikke minst de mange flyktningene vi har, sa Per Løken etter møtet.