Steigen kommune har en unik natur med fantastiske friluftsområder. Disse områdene er kommunens største ressurs for aktivitet og rekreasjon og gir grunnlag for trivsel og stedstilhørighet. Kommunens friluftsområder er også en svært viktig ressurs for en voksende reiselivsnæring. Arbeidet med kartlegging og verdisetting av friluftslivsområder i Steigen er nå ferdigstilt. Friluftslivskartleggingen er en rent faglig kartlegging som gir kommunen et godt verktøy for å vurdere friluftslivsinteressene i areal- og dispensasjonssaker og i andre relevante sammenhenger. Kartleggingen vil måtte avveies mot andre interesser i kommunens planarbeid, enkeltsaksbehandling, og andre politiske prosesser.
 
Nordland fylkeskommune og Fylkesmannen satte i 2006 i gang et prosjekt for å få kartlagt friluftsområder i Nordland. Bakgrunnen var et ønske om bedre kunnskap knyttet til de viktigste friluftsområdene i fylket. Bruken av disse er viktige for trivsel, folkehelse, stedstilhørighet, kunnskapsformidling og næringsliv.
 
Steigen kommune har i samarbeid med Salten friluftsråd utført denne kartlegging av friluftsområder i Steigen kommune. Selve kartleggingen og verdisettingen av områdene er gjennomført av en arbeidsgruppe nedsatt av Plan- og ressursutvalget og er også bygd på innspill fra barnehager, skoler, lag og foreninger. Kartleggingen lå ute på høring vinteren 2011 og er noe endret etter høringsrunden.
Kartleggingen skal behandles av kommunestyret i møte den 15. juni 2011

Her ligger friluftskartleggingen:
 
       
  • For å få fram informasjon trykker du på i-knappen over kartbildet og klikker deretter på    de enkelte områdene.        
  • Skjema-informasjon får du ved å gå inn på vis faktaark.
           
For å skille verdien av områdene er disse fargene brukt:
A+ - spesielt viktig A-område (lilla farge på kartene)
A - svært viktig friluftsområde (rød farge på kartene)
B - viktig friluftsområde (gul farge)
C - registrert friluftsområde (grønn farge)
Hvis denne linken ikke virker gå hit:
 
 
1.      Åpne løsningen
2.      Velg friluftskartlegging under velg karttype
3.       Zoom inn på Steigen