Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

EN GAVE TIL STEIGEN

27.03.06
Musikklivet i Steigen fikk sist fredag en storslått gave fra et ektepar fra Bergen. Inger Johanne og Roar Ektvedt har gitt to pauker til en verdi av 60.000 kroner til kommunen.

Steigen har et mangfoldig og rikt musikkliv. Korpsene har stor aktivitet. På Leines øver nå 27 medlemmer i lag, og på Laskestad er der 40 musikanter, fra 9 til + 60 år. Disse korpsene slår seg i lag et par ganger i året og spiller større verk. I fjor dro korpsene til Salangen kommune, vi fylte scenen og spilte Lord of the Rings. Et mektig stykke musikk, med utfordringer til alle. Forskjellen fra tidligere framføringer var påtagende. Alle hørte at det ble spilt på nye store konsertinstrumenter. De yngste musikantene snudde seg så fort de hadde noen takter pause. Hva var det? De hadde aldri spilt med dette instrumentet før, og hørte at det ga oss en ekstra ?musikalsk bunn?.

Mange av de voksne og ungdommer er også med i orkesteret til Sagaspillet, der konsertinstrumentene er en del av instrumentparken. Disse blir leid og fraktet opp fra Bodø. Når vi til slutt skal prioritere mellom nye instrumenter til aspiranter og dette konsertinstrumentet blir valget nye klarinetter, horn, kornetter og fløyter. Etter det, er kassa tom.

Rundt juletider 2005 dukket det opp en engel. Steigen fikk melding om en hemmelig giver. Vedkommende ville kjøpe disse viktige instrumentene til musikkorganisasjonene i kommunen. Og fredag 24. mars kunne vi stille til felles konsert med våre egne nye pauker i hamret kobber til en verdi av 60.000 kroner. Inger Johanne og Roar Ektvedt fra Bergen hadde forært kommunen denne fantastiske gaven. De var selvsagt æresgjester under konserten - som var vår gave til dem - og de fikk selv gleden av å innvie de nye instrumentene.

Som Inger Johanne sa det: "Penger forgår, kultur består!"

På vegne av musikklivet i Steigen og Steigen kommune bringer vi en stor takk til giverne!!

Torunn B. Aalstad og Erling Hekneby.
(Steigen Kulturskole)