Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

KULTUR- OG NÆRINGSPRISENE FOR 2006 ER UTDELT

02.01.07
Kulturprisen for 2006 gikk til ungdomsarbeiderne Gunhild og Jan Erik Hanssen og deres Ungdomsvisjon, mens næringsprisen for 2006 tilfalt Mary Danielsen og hennes bedrift Mali blomster. Prisutdelingen fant sted under kommunestyrets siste møte før jul på Steigen Vertshus.

Mary Danielsen fikk næringsprisen

Det er hennes innsats med Mali blomster på Engeløy i 20 år som har nå blir påskjønnet av Steigen kommune. Mary Danielsen (68) er i følge forslagstilleren en rotekte steigværing. Hun er født på et gårdsbruk som den eldste av tre søstre, og overtok familiebruket på Vinjen sammen med mannen Søren i 1960. Denne drev de til i 1996 da deres eldste sønn kom hjem og overtok gården. Men Mary har alltid hatt interesse for blomster, og i 1989 startet hun bedriften Mali blomster sammen med Lill Wold med utsalg fra det nedlagte bedehuset "Klippen" på Vinjen. Wold sluttet etter en tid, men Mary fortsatte, og det viste seg snart at bedriften hadde livets rett. Dog som en attåtnæring til gårdsdrifta. Utsalget ble flyttet nærmere veien og i dag er det i ?garasjen? like ved boligen til Mary og Søren. Mary er selvlært, men har tatt diverse kurs og tilegnet seg kunnskap via litteratur og erfaring. Og hun deler villig sin kunnskap med andre. Det er særlig dekorasjoner, brudebuketter, pyntting til konfirmasjoner og lignende som er Marys styrke og lidenskap. Hun har holdt kurs for det lokale husflidlaget og helselaget, undervist skoleklasser og vært til stor inspirasjon i fornyelsen av Steigen prestegårdshage og Steigen bygdetun.

Kulturprisen gikk til ungdomsarbeidere

Steigen kommunes kulturpris for 2006 gikk til ungdomsarbeiderne Gunhild og Jan Erik Hanssen og deres Ungdomsvisjon på Liland. De fikk prisen for sitt utrettelige og allsidige arbeid for å gi ungdom et bedre utgangspunkt for å møte verden "etter" Steigen. På Liland er det tilbud til alle, foto, dyrestell, mekanikk, matlaging og mye mer. Alle får mat når de er der og skyss hjem etterpå, og det hele er basert på frivillighet og selvkost. 10-14 voksne hjelper til med å gi dette tilbudet til om lag 40 ungdommer.

- Jeg er stolt over at en kommune legger merke til det vi holder på med. fra vi begynte i 1997 har vi hatt 3-4 sommerleirer, og vi skal ha en ny til neste år. Vi blir glade i disse tenåringene, men vi trenger flere voksne frivillige, sa Jan Erik Hanssen da han takket for prisen.

Prisene er et diplom, en statuett og en sjekk på 5000 kroner.

Her står vinner av årets næringspris, Mary Danielsen (Mali blomster), ordfører Berit Woie Berg og Jan Erik og Gunhild Hanssen i Ungdomsvisjon som fikk årets kulturpris. Foto: Gunnar Grytøyr