Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

STEIGEN PÅ MESSE I NEDERLAND

03.05.06
Ordfører Berit Woie Berg, kommunalsjef Inge Albriktsen og fysioterapeut Torgeir Nilsen presenterte Steigen kommune på ei større utvandringsmesse i Nederland lørdag 22. april.

Dette var den innledende runden i firmaet Placements arbeid med å få nederlendere til å bosette seg i Steigen kommune. Placement har som kjent inngått en avtale med kommunen som garanterer inntil 20 tilflyttere fra EU-området i løpet av to år. Om lag 2000 personer var innom den store messehallen der flere norske kommuner, noen grendelag og firmaer som kan ha interesse av slike flytteprosesser presenterte seg. Steigen presenterte seg med store plakater og bildeshow med innlagt informasjon som gikk kontinuerlig på en storskjerm. I tillegg var det lagt ut brosjyrer. Og standen hadde godt besøk. Hele dagen var det en strøm av folk som ville vite mer om kommunen, og de tre fra Steigen - pluss Ursula Vos fra Placement - hadde sin fulle hyre med å svare på spørsmålene.
- Vår stand var veldig bra. Det var utrolig hektisk, men jeg tror vi traff mange med budskapet vårt. Tilbakemeldingene fra de som vi snakket med var gode i forhold til kommunen, men mange var betenkte over at den lå så langt mot nord. Så vi har nok en oppgave i å formidle at klimaet ikke er så ille som mange tror. Dessuten må vi kartlegge behovet for arbeidsplasser bedre. Nå må vi forberede oss på å ta imot de som fatte interesse for kommunen på en skikkelig måte, sier ordfører Berit Woie Berg som syntes det var litt rart å se så mange mennesker samlet som ønsker å flytte til et annet land.


Foto: Inge Albriktsen