Steigen kommune kan meddele at en person er bekreftet smittet av Covid-19 etter at personen har blitt testet i kommunen.

Kommuneoverlege, Ingar Strand kan informere om at personen ikke er bosatt i Steigen kommune, og har vært i Steigen på besøk i påsken. Personen har ikke hatt noen nærkontakter i Steigen kommune, og det foregår derfor ikke smitteoppsporing i Steigen. Steigen kommune har derimot vært i kontakt med andre kommuner knyttet til dette smittetilfelle i forbindelse med smitteoppsporing. Den smittede befinner seg ikke lenger i Steigen kommune.

Ordfører i Steigen kommune, Aase Refsnes mener det nyeste smittetilfellet viser både hvor sårbare vi er når det nå er bevegelse mellom kommuner i Norge og hvor viktig det er at vi begrenser nærkontakter, spesielt hvis vi kommer fra områder med smitte. Det virker som at den smittede i dette tilfellet har bidratt til at smitten ikke har spredd seg i Steigen, og det er ordføreren veldig glad for.

Kommuneoverlege Ingar Strand kan informere om at det er mulig å teste seg i Steigen også i påsken, og ber folk som opplever symptomer om å ta kontakt med legevakten for å bli testet på dager legekontoret ikke er åpen.

Ordfører Aase Refsnes ønsker alle en fortsatt fin og smittefri påske.