Sølvi Lemstad Hiller er ansatt i nyopprettet stilling som næringsrådgiver i Steigen kommune

Stillingen som næringsrådgiver er en nysatsning med dyp politisk forankring, som skal være med på å videreutvikle Steigen som en attraktiv distriktskommune.
Næringsrådgiveren er næringslivets kontaktpunkt for henvendelser og saker som angår næringsutvikling og/eller næringsliv i kommunen, enten det gjelder nyetableringer, eksisterende virksomhet eller planer.

Sølvi er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og har sin bakgrunn som analytiker og investor, bl.a. fra KLP og Folketrygdfondet, hvor hun har opparbeidet lang erfaring med og kunnskap om næringsutvikling og verdiskaping innenfor norsk og nordisk næringsliv.
I de senere år har Sølvi først og fremst arbeidet med strategiutvikling, rådgivning og oppfølging til bedrifter i oppstartsfasen.
Sølvi har også videreutdannelse innenfor bærekraft og innovasjon for bedrifter fra Harvard i USA, og er spesielt opptatt av bærekraftig verdiskaping og næringslivets rolle i «det grønne skiftet».

Sølvi har sterke røtter i Steigen, hvor hennes slekt har drevet gårdsbruk på Håsand på Foldstranda i generasjoner. Hun er 54 år, gift og har 3 voksne barn, og hele familien har tilbragt ferier og gledet seg over opplevelser i Steigen over mange år. 
For Sølvi har det lenge vært en drøm å kunne bo og jobbe i Steigen, hvor hun mener det ikke bare er stort potensial og muligheter, men også både vilje og evne hos folk til å få til mye innenfor næringsutvikling.

Hun gleder seg over å ha kommet «hjem» til Steigen for å bidra til dette viktige arbeidet, og å bli bedre kjent med og samarbeide med innbyggere og næringsliv i kommunen.

solvi.jpeg

 

Sunniva Steinsdatter Moen er ansatt som ny byggesaksbehandler i Steigen kommune

Jeg er født og oppvokst i Vesterålen, men flyttet til Steigen da jeg var 11. Her skulle vi bo i ett år, mens mamma skrev hovedfagsoppgave. Ett år ble til mange år, og til slutt var Steigen «hjemme». Mitt vilkår for å bli var at jeg fikk hest, og det vilkåret ble oppfylt!

Hestene bragte meg først til videregående skole i Östersund i Sverige, før jeg fikk jobb i Telemark. Deretter flyttet jeg til Stavanger og begynte å studere jus. Jeg fullførte mastergraden i Bergen nå i vår. Jeg har alltid hatt en tanke om at jeg vil hjem til Steigen, men som nyutdannet jurist er arbeidsmulighetene begrenset i en liten kommune.
Gleden var således stor når jeg i siste liten fikk tips om at Steigen kommune hadde ledig stilling som byggesaksbehandler! Nå er masteroppgaven nettopp levert, og jeg har tatt med meg samboer, hest og hund hjem til Steigen og er klar for et liv i Steigen!
Jeg har blitt veldig godt tatt imot, og gleder meg til fortsettelsen.

sunniva.jpg