Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden∂
Dette er Steigen kommunes offentlige nettsted. For å komme til Lev I Steigen, besøk www.levisteigen.no

Pressemelding Kongebesøk

06.06.18

Steigen får besøk og vi tar imot kongeparet 12. juni kl. 17.00

Velkommen til folkefest på Vollmoen
Steigen kommune ønsker alle hjertelig velkommen til folkefest på Vollmoen. Alle elever og mange kommunalt ansatte har forberedt denne festen som vil vise frem noen av mulighetene vi ser i Steigen.  Folkefesten er åpen for alle som ønsker å ta del i kongeparets besøk, og oppleve programmet. Elever i skolene har hatt verksted gjennom den kulturelle skolesekken, Steigens glade musikanter er klare, og vi vil møte lokale skuespillere på scenen. Deler av det mangfoldige næringslivet og frivillige organisasjoner er invitert til å delta, for å ta imot slottet, fylkesmannen og media denne dagen.

En festdag for alle
Sist Steigen hadde kongebesøk var i 1978, da Kong Olav åpnet brua mellom Engeløya og fastlandet. I dag er en ny generasjon klar til å ta i mot Kongeparet.
Vi ønsker at folket på Engeløya flagger og vi kan finne frem egnet festklær til en utedag på Vollmoen. Det blir tale med Ordfører, fra Slottet og vi avslutter festdagen med allsang ja, vi elsker.
Publikum ønskes velkommen til Vollmoen tirsdag 12.juni, porten opp til Vollmoen er åpen mellom kl. 16.00-16.45, etter dette stenges den for publikum. Kongeparet ankommer Vollmoen kl.17.00. Vi ber alle om å beregne god tid til parkering og at det er noen hundre meter å gå opp til amfi.
Parkering blir på anviste plasser på jordene, nedenfor Vollmoen. Samkjøring er lurt, da det kan bli mye trafikk.
Det blir satt opp transport og stoler blir plassert ut for eldre og de med nedsatt funksjonsevne. Ved behov for skyss opp veien, ta kontakt med Steigen frivilligsentral.

Middag med inviterte gjester på Manshausen
Senere på kvelden vil ordføreren være vert når kommunen inviterer Kongeparet til middag på Manshausen, sammen med inviterte gjester.
 

Båtkonvoi
De som ønsker å hilse farvel til Kongeskipet når de drar fra Steigen til Røst, er velkommen til å delta i båtkonvoi fra Manshausen kl. 22.30

Viktig melding
Fylkesvei 638 mellom Røssøy og Vollmoen kan bli stengt i korte perioder, mellom kl. 16.45-18.15, det anbefales å benytte andre veien rundt øya om du ikke skal delta på arrangementet. 
 

Tips en venn Skriv ut