Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Informasjon

Veiadresseringen i Steigen

13.07.16

Tildeling av ny offisielle adresse -  veinavn og nummer

Steigen kommune har nå startet med å tilskrive hjemmelshaverne om ny veiadresse(Veinavn og husnummer).  De fleste veinavnene er godkjent og vedtatt, og kommunen vil fortløpende tilskrive huseierne langs disse.  Dessverre er det ennå noen veinavn som ikke er godkjent av Statens kartverk, og de skal opprette navnesak på disse.  Dette er en prosess som vil ta noe tid.  Huseierne langs disse veiene må dessverre vente til navnesakene er avgjort. 

Dette gjelder følgende vei og områdenavn:

Brunesveien - Hammar - Øvre Holmvåg - Forsanveien - Steigenveien - Skranstadveien - Gjerbakken - Foldstrandveien - Segelsteinveien - Lisjvikveien - Ågotskardet - Sommernesveien - Nesset - Vinkfjorden - Heldal - Vinkenes

 

Ellers så kan vi orientere om følgende:

Tildelingsprinsipp

Hus på høyre side av veien er tildelt oddetall ( 1,3,5..) og venstre side partall ( 2,4,6..) med stigende verdier fra veiens utgangspunkt.   I nummertildelingen er det tatt høyde for at det kan komme en eller flere adresser mellom to adresser.

Husnummerskilt

Huseier er i henhold til loven ansvarlig for merking av sitt eget hus. Nummeret må plasseres slik at det er lett synlig fra veien, og med god kontrast.  Nummerskiltet bør ha en høyde på ca 15 cm, og stå ca 2,5 meter over bakken

Omadressering

Etter at den nye  adressen er lagt inn i matrikkelen, vil alle offentlige etater ha direkte tilgang til denne.  Du trenger derfor ikke å registrere ny adresse hos posten, men vi oppfordrer dere til å melde fra om adresseendringen til egne kontakter.  Vi oppfordrer dere til å merke postkassen med den nye adressen.

Klagerett

Vedtak om veinavnet er endelig, og kan ikke påklages.  Det kan klages på hvilken vei ditt hus har blitt adressert til og husnummeret.  Klagen må begrunnes.  Klagefristen er 3 uker i fra brevet er mottatt.  Adressen føres i matrikkelen etter at klagefristen er ute, eller etter at eventuell klage er avgjort.

Skilting

Statens vegvesen region Nord har ansvar for skilting av fylkesveiene,  mens Steigen kommune har ansvar for skilting av kommuneveiene.  Dette vil kunne ta noe tid fordi det må innarbeides i budsjett og økonomiplaner.

 

Steigen kommune ønsker innbyggerne lykke til med nye adresser