Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Kommunereform - Folkeavstemning

20.04.16

Kommunestyret vedtok i møte 29.02.16 i sak 25/16 at det skal avholdes rådgivende folkeavstemning ang. kommunereform 13. juni 2016. Videre vedtok kommunestyret at folkeavstemningen skal ha åpent i kretsene Leines, Nordfold, Leinesfjord, Bogen og Laskestad. Valglokalene vil være åpne fra kl. 10:00 til kl.18:00.

Valgstyret vedtok i møte 13.04.16 at det mest naturlige geografisk da er at manntallet for Dyping krets blir lagt ut i Bogen, manntallet for Nordskot krets i Leinesfjord og for Stamsvik krets i Nordfold. Det vil også være mulig å avgi fremmedstemmer som ved vanlige politiske valg.
Kommunestyret har også vedtatt at det skal være forhåndsstemmegivning f.o.m. mandag 23. mai t.o.m. fredag 10. juni. Forhåndsstemmegivning avholdes på rådhuset (servicekontoret) ukedagene fra kl. 08:15 til kl. 14:45. Det vil også bli avholdt stemmemottak ved institusjonene og i hjemmet der dette er nødvendig og ønskelig. Informasjon om dette kommer vi tilbake med senere her og i Lokalavsia Nord-Salten.
 

Du kan stemme pr. brev

Er du student langt hjemmefra, på langtidsferie eller av andre årsaker forhindret fra å forhåndsstemme på Rådhuset eller møte på valgdagen 29. mai? Da kan du delta i folkeavstemningen pr. brev. . Det presiseres at også 16-åringer (alle som fyller 16  år i løpet av 2016) og 17-åringer har stemmerett.

 

 

 

Stemmeseddelen skrives ut herfra

Stemmeseddelen skriver du ut her fra hjemmesiden, her er den:
Stemmeseddel rådgivende folkeavstemning.pdf

Det du trenger i tillegg til stemmeseddelen er tre helt vanlige konvolutter.
Konvolutten du legger stemmeseddelen i, skal du ikke skrive noe på, den andre merker du med dine personopplysninger, og på den tredje skriver du adressen til kommunen. Se lenger ned for detaljert oppskrift

 

Du må sørge for å sende stemmen din så tidlig at den er hos kommunen før valgdagen – altså mottatt i kommunen senest 13. juni 2016 kl. 21.00.

Ved folkeavstemning er det ikke mulig å forhåndsstemme i andre kommuner. Derfor må du selv ordne nødvendig materiell, det vil si tre konvolutter.

Du kan bruke helt vanlige konvolutter. Siden konvoluttene har hver sine funksjoner, har de ulike benevnelser:

  • «stemmeseddelkonvolutten» brukes til å legge stemmeseddelen i
  • «omslagskonvolutten» brukes til å fylle ut nødvendige opplysninger om velgeren og til å legge stemmeseddelkonvolutten i
  • «ekspedisjonskonvolutten» brukes til å legge omslagskonvolutten i og deretter sendes til Steigen kommune.

Framgangsmåte ved brevstemmegivningen:

  • Kryss av på stemmeseddelen for det alternativet du ønsker å stemme for. Legg stemmeseddelen i stemmeseddelkonvolutten og lim igjen.
  • Legg stemmeseddelkonvolutten i omslagskonvolutten og lim igjen. Skriv utenpå omslagskonvolutten:
  1. Brevstemme – Folkeavstemning om kommunereform i Steigen kommune
  2. Ditt fulle navn og fødselsnummer (11 siffer)
  3. Skriv under med sted, dato og navn
  4. Dersom det er mulig, bør du få et vitne til å bekrefte riktigheten av opplysningene på omslagskonvolutten. Vitnets navn og fødselsdato påføres omslagskonvolutten. Det er ikke krav om at vitnet er norsk statsborger. Vitnet bør også signere.
  • Omslagskonvolutten legges i en ekspedisjonskonvolutt som adresseres til: Valgstyret i Steigen kommune, Rådhuset, 8283 Leinesfjord. Stemmegivningen er nå klar til å sendes med posten. For å bli godkjent må stemmegivningen være kommet frem til valgstyret/kommunen senest 13. juni 2016 kl. 21.00.